Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedragerisiktet

Tidligere NRK-anker og kjendisadvokat Ellen Moen (55) er siktet for å ha bedratt forsikringsselskapet If for 600 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige torsdag gikk forsikringsselskapet If til Oslo-politiet og anmeldte Ellen Moen for forsikringsbedrageri. Ifølge anmeldelsen skal hun angivelig ha bedratt forsikringsgiganten for om lag 600 000 kroner.

Ellen Moen har som advokat hatt en såkalt avbruddsforsikring hos If.

Ifølge anmeldelsen mener forsikringsselskapet at Ellen Moen skal ha misbrukt forsikringen.

If mener at den kjente advokaten skal ha fått utbetalt flere hundre tusen kroner i forsikring mens hun har vært 100 prosent sykmeldt. Selskapet mener også å kunne bevise at Ellen Moen har arbeidet som advokat og også møtt i retten mens hun har vært sykmeldt.

På ville veier

Ellen Moen er sykmeldt og er ikke avhørt av politiet.

Hennes forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, er forundret over Ifs framgangsmåte.

- Jeg har nå fått tilgang til sakens dokumenter. Og etter å ha gått igjennom det materialet politiet har lagt til grunn, mener jeg politiet i Oslo er på ville veier, som har siktet min klient for forsikringsbedrageri, sier Staff til Dagbladet. Først i går kveld fikk han tilgang til dokumentene i saken.

- Etter å ha vurdert politiets saksdokumenter ser jeg lettere på saken. Siktelsen er mindre farlig enn jeg først hadde inntrykk av, sier høyesterettsadvokaten.

Taus kjendisadvokat

Etter råd fra sin forsvarer ønsker ikke Ellen Moen å kommentere siktelsen mot henne.

Hun skal ha reagert med sjokk og vantro da hun ble konfrontert med anklagene fra If.

- Min klient er seg ikke bevisst at hun skal ha gjort noe galt, sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff til Dagbladet.

Politiadjutant Geir Kavlie ved økonomiseksjonen ved Oslo politidistrikt ville i går ikke si annet enn at Oslo forhørsrett nå skal gjennomgå beslagene, som ble foretatt ved advokat Ellen Moens kontor.

Razzia

Etter hva Dagbladet får opplyst var forsikringsselskapet If i kontakt med Ellen Moen for noen uker siden, vedrørende spørsmål rundt hennes sykmelding og opplysninger om at hun skal ha møtt i retten som advokat.

Dagbladet får bekreftet at Ellen Moen ble sykmeldt i april i fjor. Hun skal ha en prolaps i nakken, og skal ha vært hundre prosent sykmeldt.

Torsdag 30. januar ble forholdet anmeldt.

Fredag 1. februar fikk politiet Oslo forhørsretts medhold i å foreta en ransakelse på kontoret til Ellen Moen. Under delvis oppsyn av høyesterettsadvokat Tor Erling Staff gjennomsøkte polititjenestemenn advokatkontoret.

Forhørsrettsdommer Per Blom fikk i går overlevert beslaget og skal nå gjennomgå samtlige dokumenter og datautstyr.

Advokat Ellen Moen var ikke representert i retten da forhørsretten ga tillatelse til ransakelse.

- Denne saken kan ha stor skadevirkning for min klient. Som advokat lever hun av troverdighet, sier Staff.

Sykmeldt i retten

I går fikk Dagbladet bekreftet at Ellen Moen har vært 100 prosent sykmeldt siden 1. april 2001. Det skal være på det rene at hun en håndfull ganger likevel skal ha møtt i retten som advokat i tidsrommet hun har vært sykmeldt.

Ellen Moen har flere advokater ansatt, ingen andre er mistenkt i saken.

SIKTET: Advokat Ellen Moen er siktet for å ha bedratt forsikringsgiganten If for 600 000 kroner. Den kjente advokaten er sykmeldt og foreløpig ikke avhørt av politiet.
Hele Norges coronakart