Bedrageritiltalt fengslet siden november: - Han synes det er veldig tøft

Den 35 år gamle mannen, tiltalt for en rekke bedragerier og forsøke på bedragerier, nekter straffskyld.

BEDRAGERIER: En mann må møte i Oslo tingrett, tiltalt for bankbedragerier for rundt 12 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEDRAGERIER: En mann må møte i Oslo tingrett, tiltalt for bankbedragerier for rundt 12 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 35 år gammel mann fra Follo er tiltalt for grove bankbedragerier, forsøk på bankbedragerier og for identitetskrenking.

Det opplyser Økokrim i en pressemelding mandag ettermiddag.

Til sammen omfatter tiltalen bedragerier eller forsøk på bedragerier for over 33 millioner.

- Alvorlig bedragerisak

Mannen skal ha lurt en lang rekke banker og finansinstitusjoner til å utbetale lån og innvilge kreditter på 12 millioner kroner.

Mannen er også tiltalt for forsøk på grove bankbedragerier for vel 21,7 millioner kroner og for identitetskrenking. Han skal blant annet ha utgitt seg for å være andre personer for å få innvilget lån i en rekke banker.

- Det er en alvorlig bedragerisak fordi det dreier seg om høye beløp som er utbetalt og det er stor fare for tap for bankene, sier politiadvokat Anne Allum i Økokrim til Dagbladet.

Forholdene strekker seg fra desember 2017 til november 2018. Bedrageriene anses som grove, blant annet fordi de har ført til betydelig økonomisk skade og er begått ved flere anledninger eller over lengre tid.

- Vi begynte å etterforske saken i november, og dette er en del av et større sakskompleks, forteller Allum, som også er aktor i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer