Andreas Gyrre og Atle Barlaup

Bedrageritiltalte billettgründere lykkelige etter seier i retten: - Det var en «Davids kamp mot Goliat»

Gründerne bak det kontroversielle billettselskapet Euroteam er frikjent etter bedrageritiltale.  

FRIKJENT: Andreas Gyrre, en av gründerne bak det kontroversielle billettselskapet Euroteam, puster ut etter frifinnelsen i bedragerisaken som har pågått i Oslo tingrett. Foto: Privat
FRIKJENT: Andreas Gyrre, en av gründerne bak det kontroversielle billettselskapet Euroteam, puster ut etter frifinnelsen i bedragerisaken som har pågått i Oslo tingrett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har hele tiden hatt stor tro på rettferd og like rammebetingelser også for næringsdrivende, og forsvart disse prinsippene, sier Andreas Gyrre (45) til Dagbladet.

- Derfor er det nå ekstra godt å endelig ha vunnet frem i en «Davids kamp mot Goliat».

Gyrre er mangeårig styreleder i Euroteam, billettselskapet som i løpet av noen hektiske år fra 2005 omsatte billetter for godt over en halv milliard. Nå kan han og medgründer Atle Barlaup omsider puste ut – etter at en tiltale for grovt bedrageri er erklært grunnløs av Oslo tingrett.

Omsatte for halv milliard

Euroteam var Norges suverent største på det såkalte «annenhåndsmarkedet», der de kjøpte billetter fra reisebyråer, agenter og privatpersoner – men også fra utro tjenere i idrettsorganisasjoner. Blant dem var FIFA-pampen Jack Warner, noe Dagbladet avslørte i 2010.

Euroteams virksomhet var omdiskutert. Men selv om selskapets kilder jevnlig brøt både lover og interne regler, var Euroteam selv lovlig registrert i Brønnøysundregistrene, med kontor i Parkveien i Oslo og skatteplikt til den norske stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer