- Bedre å få dø

Mens kamphundene på Standal Hunde- og Kattehotell venter på å bli avlivet får de den samme behandlingen som rasehundene som er betalende gjester på hotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men de som trenger å plassere hunden sin på kennel behøver ikke å frykte noe. Pitbullene er strengt atskilt fra de andre hundene. Ofte er kamphundene vennlige mot mennesker, mens de er svært aggressive mot andre hunder. Jørn Standal vet at han må være autoritær for å holde pitbullene på plass.

- Vi følger opp hver hund individuelt. Hundene skal aktiviseres og ha oppsyn av veterinær. Krimhundene får akkurat den samme behandlingen som andre hunder vi har i pleie her, sier Jørn Standal.

Men til forskjell fra de andre hundene, som blir hentet av glade eiere, er dette siste reis for krimhundene på hotellet.

- Vi følger opp vedtak om avlivning med respekt for dyret, og følger det på den siste turen. Først får den en beroligende sprøyte, slik at den slapper av, og vi viser omsorg for den, slik at den er trygg og rolig. Når den sovner setter veterinæren den siste sprøyten, sier Standal.

De er bevisste på å ikke bli for tett knyttet til hundene, som før eller seinere vil forsvinne.

- For noen av dem er det bedre å få hvile. Det har blitt brukt av eierne sin som en bruksgjenstand, og har arr og skader etter kamp. For mange av dem er det godt å slippe unna, sier han.