Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bedre å kjøre svart enn å rane en bank

Drosjeeier Arve Karlsen var en av de ca. 100 sjåførene som følte seg nesten filleristet av folk fra Oslo likningskontor i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frisleppet av løyver, som skulle innebære konkurranse, har ført til uholdbare økonomiske forhold i næringa. Det er ikke lenger mulig å leve av å kjøre drosje i Oslo.

For å sette saken på spissen: Sjåførene tar heller sjansen på å kjøre svart, framfor å rane en bank, sier Karlsen til Dagbladet.

- Det er helt greit med aksjoner mot svart kjøring, men jeg er sterkt kritisk til oppfølgningen fra myndighetene. Jeg var involvert i det såkalte drosjeprosjektet, som startet i 1993. Den gang kom det fram at en ansatt i skatteetaten hadde ført regnskaper for 13 drosjeeiere i Oslo. Det ble gjort store forskjeller i saksbehandlingen. Den gikk over alle grenser. Sjøl sliter jeg fortsatt med økonomisk etterslep i millionklassen, sier Karlsen.

SJEKKET: Arve Karlsen var blant dem som ble stanset i Oslo i går.