- Bedre å leve av egen inntekt enn av statens almisser

Siv Jensen vil ha lavere skatt. Valgklare partilederne i debatt nå. Db.no gir deg høydepunktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jens Stoltenberg (Ap), Kristin Halvorsen (SV), Siv Jensen (Frp) Erna Solberg (H), og Lars Sponheim (V) møttes i kveld til den første tv-sendte partilederdebatten i høstens valg, på TV2s «Tabloid».

Debatten startet som ventet med diskusjonen om regjeringsaltebativer, der de ikkesosialistiske partiene fremdeles mangler et klart alternativ til dagens rødgrønne regjering.

- Dagens regjering må bort og vi må ha nye bedrifter og lykkes i klimakampen, men jeg kan ikke sitte i regjering med Siv Jensen. det er umulig, sier Lars Sponheim og begravet en flertallsregjering for opposisjonen tidlig i debatten.SkattFrp og Høyre går denne valgkampen inn for store skatte- og avgiftslettelser, totalt 50-60 milliarder kroner, regnet sosialøkonomen Stoltenberg seg fram til på direkte tv. Det mener han gir mindre penger til felleskassa.- 29 milliarder kroner er en pekepinn på hva vi kan gi i skattelette i vårt budsjett, sier Siv Jensen.- Når dere først lover titalls milliarder i skatte- og avgiftslette, blir det mindre penger til barnehager, vei, skole, sier Jens Stoltenberg (Ap).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer