- Bedre å velge Obama enn Romney

Foran nominasjonen i Louisiana i dag beskyldes Rick Santorum for å gå lengre i sine angrep mot Mitt Romney enn noen gang tidligere.

LANGER UT:  Rick Santorum langer ut mot ravalen Mitt Romney. Foto:  REUTERS/Mike Stone/Scanpix
LANGER UT: Rick Santorum langer ut mot ravalen Mitt Romney. Foto: REUTERS/Mike Stone/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rick Santorum leder på flere meningsmålinger før republikanernes nominasjonsvalg i Louisiana i USA i dag. Han er favoritt til seieren i delstaten og håper at han med dette kan blåse nytt liv i valgkampen der Mitt Romney så langt har et solid forsprang.

Santorum  henvender seg til høyrefløyen i partiet og forsøker å skape et inntrykk av at Mitt Romney ikke er republikansk nok — eller republikansk i det hele tatt.

Under et valgkamp møte i går gikk han lenger enn han noen gang tidligere har gått, skriver AP.

Her hentydet han at det var bedre å velge demokraten Barack Obama enn parti-kollegaen Mitt Romney.

Ingen forskjell - Du vinner ved å gi folk et valg. Du vinner ved å gi folket muligheten til å se en annerledes visjon for landet vårt, ikke en som bare kommer til å være litt forskjellig fra personen som har makten nå, sa Santorum til tilhengerne i San Antonio, og fortsatte.

- Hvis forskjellen er så liten, kan vi likegodt holde oss til det vi har i stedet for å ta risikoen ved det som kan bli framtidas Etch A Sketch —kandidat sa Santorum.

Leketøyet «Etch A Sketch» har blitt et økenavn på Mitt Romney.

Skuffet Romney svarte ved å sende ut en uttalelse der han skriver at en hvilken som helst republikaner vil være bedre enn Obama.

- Jeg var skuffet over å høre at Rick Santorum heller ville ha Barack Obama som president enn en republikaner. Dette valget er viktigere enn enkeltpersonene. Det handler om USAs framtid. En hvilken som helst republikansk kandidat vil være bedre enn president Obama.

Senere har Rick Santorums valgkampledere forsøkt å moderere uttalelsen ved å si at Santorum bare mente å si at Romnye og Obama er for like, ikke at det er bedre å velge Obama.

Så langt i nominasjonskampen har Romney vunnet i 21 delstater, mens Santorum har vunnet ti stater. De to andre kandidatene, Newt Gingich og Ron Paul deltar også fortsatt, men har ingen reel sjanse til å vinne i Louisiana.

LEDER:  Mitt Romney har en klar ledelse i nominasjonskampen i USA, men kan tape mot Santorum i Louisiana i dag. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix
LEDER: Mitt Romney har en klar ledelse i nominasjonskampen i USA, men kan tape mot Santorum i Louisiana i dag. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/Scanpix Vis mer