Bedre ekteskap etter knivstikking

Trondheimskvinnen (57) knivstakk ektemannen (60) i brystet etter at han hadde kalt henne en rekke ukvemsord. Nå er hun dømt for knivbruken og ekteparet har det bedre enn på lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hendelsen har vært en alvorlig vekker for begge», heter det i dommen fra Trondheim byrett. Kvinnen er dømt til 120 dager fengsel, men 90 dager er gjort betinget - blant annet fordi ekteparet fortsatt bor sammen og har det så bra sammen.

Stakk i brystet

Epiosoden skjedde 1.juli i fjor etter en krangel mellom de to der de begge var påvirket av alkohol, og kvinnen av tabletter. Ved spisebordet skal mannen ha kalt kvinnen en rekke ukvemsord. Plutselig skal kvinnen ha fått nok og stakk mannen i brystet med en stor kjøkkenkniv. Kvinnen ringte selv og varslet politiet, skriver Adresseavisen.

Nedsatt bevissthet

Mannen ble liggende på Regionssykehuset i Trondheim i seks dager med knivstikk på høyre side av brystet. Retten mener en edri person ville skjønt at knivstikket ville medført alvorlige skader. Kvinnen var ikke bevisstløs i gjerningsøyeblikket, men på grunn av rus og affekt etter utskjellingen legger retten vekt på at hun var i en tilstand av sterkt nedsatt bevissthet.

I dommen fra Trondheim byrett står det også og lese:

«Etter det som er opplyst, har de nå begge et alkoholforbruk på moderat nivå og har det bra sammen.»

Fordi ekteskapet synes å ha fått en ny start, og allmennpreventive hensyn ikke tilsier annet, er kvinnen dømt til å sone kun 30 dager i fengsel for knivstikkingen.