Bedre for Nille som hadde det ille og tapte 50 mill.

Sitter bare igjen knapper og glansbilder av en omsetning på 1,5 milliarder kroner.

FRA ILLE TIL BEDRE: Direktør Pål Wibe i Nille snudde store underskudd til et lite overskudd i fjor. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FRA ILLE TIL BEDRE: Direktør Pål Wibe i Nille snudde store underskudd til et lite overskudd i fjor. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter å tapt tilsammen over 50 millioner de siste tre årene, klarte Nille et overskudd før skatt på i overkant av 3,7 millioner i 2012, skriver Finansavisen i dag.

Etter skatt satt kjeden, som ene og alene er for kvinner, igjen med 900.00 kroner av en omsetning på 1,5 milliarder kroner.

Overskuddet er ikke stort når man fordeler det utover alle de 345 butikkene i kjeden, men daglig leder Pål Wibe i Nille er svært fornøyd med resultatet, og forklarer at Nille har en sterkere vekst enn andre detaljhandler i Norge.

Lave marginer Med en omsetning på halvannen milliard kroner, endte Nille opp med en resultatmargin på 0,2 prosent i fjor. Wibe vedkjenner at det er små marginer i Nilles butikker og fokuserer på veksten.

— Nille opplevde en vekst på 3,1 prosent i 2012. Ifølge Kvarud-rapporten er det to prosentpoeng høyere enn butikker Nille kan sammenlignes med, sier Wibe til Finansavisen.

Høy vekst 2012 var, ifølge Wibe, det sjette året på rad Nille slo markedet i omsetningsvekst. Han forventer at gapet skal fortsette å vokse i 2013.

— Første halvår i 2013 har vi vokst mer enn første halvår i 2012. Nille har vokst 3,6 prosent hittil i år, mens markedet har gått tilbake med 0,4 prosent, sier Wibe til avisen.

Han er positiv til at Nille skal gjøre det bedre i 2013 enn i 2012, men slår fast at det er umulig å si noe om resultatet før året er omme.