Bedre luft i Bergen

Luften på Danmarks plass i Bergen var i fjor den beste på over ti år. Vestlandsværet får æren for bedringen i luftkvaliteten.

illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
illustrasjonsfoto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare tre ganger ble det målt for høye verdier av nitrogendioksid på Danmarks plass i fjor. Like mange tilfeller var det ved Rådhuset, skriver Bergens Tidende.

Dette er vesentlig lavere enn luftkvalitetsforskriftens krav om maksimum 18 episoder for at tiltak skal settes inn. Resultatene er også bedre enn de nasjonale målene som er strengere enn luftkvalitetsforskriften, konstaterer Bergen kommune.

- Vi er veldig fornøyd med at målingene er de laveste på ti år, men vi følger med og tar det alvorlig, sier byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim (H).

Selv om hun håper noe av reduksjonen skyldes økt bevissthet blant bilistene og at flere har gått over til Bybanen, legger hun ikke skjul på at været har spilt en viktig rolle. Mye regn, relativt høye temperaturer og mye vind har renset luften.

Til sammenligning førte det kalde været i 2010 til hele 191 episoder med for høyde verdier av nitrogendioksid på Danmarks plass.
(NTB)