- Bedre med Jens alene

Norsk industri mener Jens Stoltenberg er sterkere når han regjerer alene enn når SV og Sp er med.

FÅR KRITIKK: Også etter denne stortingsperioden kan vi slå fast at Norge ikke på noen som helst måte har etablert en aktiv industripolitikk, sier leder for Norsk Industri, Stein Lier-Hansen til Dagbladet. Her besøker statsminister Jens Stoltenberg Raufossbedriften Hydro Aluminium Structures som produserer støtfangere til bilindustrien.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FÅR KRITIKK: Også etter denne stortingsperioden kan vi slå fast at Norge ikke på noen som helst måte har etablert en aktiv industripolitikk, sier leder for Norsk Industri, Stein Lier-Hansen til Dagbladet. Her besøker statsminister Jens Stoltenberg Raufossbedriften Hydro Aluminium Structures som produserer støtfangere til bilindustrien. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - For norsk industri ville det vært bedre med en Ap-mindretallsregjering enn en rødgrønn regjering, sier direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Den tidligere Ap-statssekretæren mener hans gamle parti har sviktet i industripolitikken. Han får støtte fra forbundsleder for Industri Energi, Leif Sande.

- Når det gjelder industripolitikken ville det vært bedre om Jens Stoltenberg hadde regjert alene, sier Sande. Savner aktiv politikkKritikken fra Lier-Hansen og Sande burde svi for den rødgrønne regjeringen, som nettopp satte aktiv industripolitikk som et av sine store målsetninger. Industri Energi er i dag Norges største forbund for ansatte med tilknytting til industri- og energisektoren, og har over 55.000 medlemmer. Norsk Industri organiserer 2200 bedrifter med 120 000 ansatte spredt over hele Norge.

- Vi har ikke hatt aktiv industripolitikk siden begynnelsen på 90-tallet. Også etter denne stortingsperioden kan vi slå fast at Norge ikke på noen som helst måte har etablert en aktiv industripolitikk, sier Lier-Hansen. Også Sande er skuffet over Jens Stoltenbergs regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer