- Bedre på sommerleir

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Dette er en grei begynnelse for å komme oss ut i livet der ute, sier Lene Svanø (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sommerfestivalen utenfor Arendal ser tilsynelatende ut som en helt vanlig idrettsleir, med bandy, sandvolley, terrengløp og ballkast, fra tidlig om morgenen til langt utpå kvelden. Men de 300 utøverne sliter med mer enn lyskestrekk og dårlige knær.

Lene Svanø (21) og Laila Kobro (49) har til sammen mer enn 20 år i psykiatrien. At Sommerfestivalen er forbeholdt andre som også sliter med den mentale helsa, synes de er en fordel.

- Jeg er mindre redd for å drite meg ut her enn ellers, sier Svanø. Sin unge alder til tross; noen kraftige smeller har det blitt opp gjennom åra. Det samme gjelder for lagvenninna Laila Kobro. Hun er på leiren for fjerde gang, og trives i den lekne kappestriden.

- Noen tar veldig lett på dette. For andre er det blodig alvor. Men det viktigste er uansett at vi kommer oss ut. Ingenting er verre enn å sitte med kaffe og røyk foran tv, sier de to spreke damene.

Ola Myre som er terapeut og aktivitetsleder på leiren mener at idretten ikke bare øker den fysiske kapasiteten, men at den også gir god sosial trening.

OPP OG UT: Stadig flere rammes av psykiske lidelser, og passivitet forsterker angst og sosial uro. Derfor er idrettslige aktiviteter en viktig del av behandlingstilbudet under Sommerfestivalen på Hove utenfor Arendal. De to damene Laila Kobro (t.v.) og Lene Svanø har slitt med psykiske lidelser i en årrekke, og har det sjelden så godt som når de er på leir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer