Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedre råd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det store spørsmålet foran årets lønnsoppgjør er om den såkalte moderasjonslinja skal fortsette. Mange grupper mener åpenbart at denne linja skal følges for alle andre enn dem selv. Ikke minst ser det ut til å gjelde dem som fra før har best betalt, og som burde være mest interessert i at inntektspolitikken skal føres videre.
  • Nå viser rapporten fra det tekniske beregningsutvalget nok en gang at lønnsmoderasjon gir gunstige resultater. Kjøpekraften økte også i fjor slik det har skjedd alle de siste åra. Forklaringen er selvsagt at både renter og priser har vist beskjeden økning, noe som i stor grad skyldes de lave nominelle inntektstilleggene. Denne leksa har de fleste etter hvert lært seg. Men det behøver ikke bety at det ikke er rom for justeringer mellom de ulike lønnstakergruppene. Det tekniske beregningsutvalget har vist at de som tjener mest også har mest grunn til å vise moderasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!