Bedre skattehjelpere, men......

Dataskatteprogram i den siste hektiske fradragsjakten? Programmene er blitt meget bra, men du bør ha god tid om du skal gå i gang bare en drøy uke før fristen løper ut, konkluderer Dagbladet som har testet de fire mest utbredte programmene Det er fem år siden Dagbladet testet de første skattedataprogrammene. Brukervennligheten er betydelig forbedret, men fortsatt gjelder konklusjonen fra den gang: Ikke kjøp deg et dataprogram i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle de mest brukte skatteprogrammene er nå windows-baserte noe som i seg selv sikrer grunnleggende brukervennlighet. Og programmene er blitt ganske så jevnbyrdige

Kravene til programmene

ENKEL Å FORSTÅ: Men vi krever også at instruksjoner og hjelpetekster er lettfattelige og at skjermbildene er logisk bygd opp. Også her er vi fornøyd med forbedringene.

OPPDATERT ETTER SKATTEREGLENE: Våre tester viste at programskaperne har oppdatert skattereglene fra forrige utgave der det trenges. Skrekken både for dem er den samme som for forfattere av skattebøker nemlig endringer som vedtas sent på fjoråret. Vi har ikke funnet noen uteglemmelser.

SIKRER VANLIGE FRADRAG: Drømmen er skatteprogrammet som graver fram fradrag du selv ikke var klar over. Slik er det jo ikke. Men programmene bekrefter fradrag du selv vet om. Fordelen ligger i at programmet sjekker at du bruker riktig standardsummer der det er aktuelt.

SIKRER DEG EVENTUELLE SÆRFRADRAG: Også her må du ha kunnskap om egne rettigheter før programmet kan hjelpe deg med å få de rette summene på plass. Veiledningen som følger med selvangivelsen bør kunne gi deg en indikasjon, Dagbladets eget skattebilag vil bringe utfyllende informasjon. Dessuten kan en telefon til aktuelle interesseorganisasjoner være en god hjelp. Ring nå før alle andre også skal ha hjelp i innspurten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer