Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedre tider for Orkla

Orkla merker fortsatt svake priser på aluminium. Utover det kan industrikonsernet glede seg over gode resultater for tredje kvartal.

OSLO 20060505 Orklas administrerende direktør, Ole Enger,  under konsernets resultatfremlegging for første kvartal. Orkla logo i forgrunnen. Taler og gestikulerer. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
OSLO 20060505 Orklas administrerende direktør, Ole Enger, under konsernets resultatfremlegging for første kvartal. Orkla logo i forgrunnen. Taler og gestikulerer. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Orkla merker fortsatt svake priser på aluminium. Utover det kan industrikonsernet glede seg over gode resultater for tredje kvartal.

Orkla fikk et resultat før skatt på 494 millioner kroner i tredje kvartal, mot et underskudd på 939 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Orklas selskaper har det siste året iverksatt omfattende struktur- og kostnadsprogrammer. Det er derfor tilfredsstillende å se at tiltakene bidrar til forbedret kostnadsposisjon og ikke minst en god kontantstrøm. Vi ser klare tegn til stabilisering i viktige markeder, men det er fortsatt få sterke vekstsignaler, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en pressemelding.

Driftsinntektene kom på 14,1 milliarder kroner i tredje kvartal, ned fra 15,9 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Det skyldes i hovedsak svake markeder for Elkem og Sapa.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media