KAOSET SOM IKKE KOM :  Inngangen til Smestadtunnelen vestfra den første morgenen med tunnelarbeider tirsdag 1. juni. Trafikken fløt smertefritt. Og i dag, den første mandagen, fløt det bedre enn en vanlig mandag morgen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
KAOSET SOM IKKE KOM : Inngangen til Smestadtunnelen vestfra den første morgenen med tunnelarbeider tirsdag 1. juni. Trafikken fløt smertefritt. Og i dag, den første mandagen, fløt det bedre enn en vanlig mandag morgen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Bedre trafikkflyt enn en vanlig mandag

Trafikkaoset uteble i Oslo - igjen. Men nå kommer ukas to verste dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Status fra Vegstrafikksentralen Øst klokka 09 den første mandagen etter at halve Smestadtunnelen er stengt for utbedring:

Ikke trafikkaos inn til Oslo - i dag heller.

- Nei, det har faktisk glidd litt bedre enn en vanlig mandag morgen. På Ring 3 er det ofte kø en slik dag allerede fra 07-tiden ved Radiumhospitalet gjennom Smestad mot Sinsen. I dag har det nesten ikke vært kø. Og klokka 09 var det 20 - 30 meter mellom bilene der, sier trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm til Dagbladet

Hver tredje bil borte
Sist tirsdag, den første dagen med byggearbeider i Smestadtunnelen, viste en trafikktelling at hver tredje bil var blitt «borte» mellom 07 og 09.

Da viste tellingen 8 000 biler de to kritiske timene mot 12 000 til vanlig.

- Foreløpig har vi ikke noen konklusjon på hvorfor morgentrafikken har gått slik flere dager på rad, om det er flere som kjører sammen, bruker buss, tog, bane eller sykkel eller om mange har startet tidligere. Fellesferien er det iallefall ikke, sier Wahlstrøm.

Som også rapporterer om helt normal trafikkavvikling på de andre hovedårene inn til Oslo en mandag morgen.

- På E18 var det lett kø fra Sandvika, som vanlig. Og det samme på E6 sørfra ved Skulleruddumpa.
Tirsdag og torsdag
- Og hvordan kom trafikkoperatøren seg selv på jobb til Vegstrafikksentralen i Bjørvika i Oslo sentrum ?

- Jeg kjørte E6 fra Gardermoen og sørover ved 05.30-tiden. Det var ikke noe kø der, sier Wahlstrøm.

Som også viser til at de tetteste bilmorgenene inn mot Oslo er tirsdag og torsdag.

Så vi får følge med et par dager til.