Berit Svendsen går av som Telenor-sjef:

- Bedriften befinner seg i en krise

Berit Svendsen går av som Telenor-sjef: - Noen måtte gå, sier ekspert.

SLUTTER: Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge. Her med konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLUTTER: Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge. Her med konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig tirsdag morgen ble det kjent at Berit Svendsen trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge.

Med dette har 16 Telenor-topper sluttet under Sigve Brekke, skriver E24, noe som betyr at hele konsernledelsen er byttet ut i løpet av bare tre år.

- Noen måtte gå

Telenor-sjef Sigve Brekke har lenge forsøkt å bytte ut Berit Svendsen, som har ledet Telenor Skandinavia, opplyste kilder til NRK tidligere i august.

Professor Peggy Brønn ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved BI, sier til Dagbladet at det ikke kom som noen stor overraskelse på henne at Svendsen nå går av.

- Min første reaksjon var at noen måtte gå - og at det måtte bli henne, sier Brønn.

- Hvorfor det?

- Hun kunne aldri vinne mot Brekke, som har styrets støtte.

- Uheldige lekkasjer

Brønn mener det uansett var nødt til å skje noe i Telenor-ledelsen nå, ettersom interne problemer har blitt lekket til media.

- Hovedproblemet er at alt foregår i mediene, og at det igjen går utover Telenors renommé. Personlig mener jeg imidlertid at Telenor, som er en av landets største bedrifter, kunne håndtert situasjonen annerledes og unngått dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer