Bedrifter evakuert, tog stoppet etter granatfunn

Lå på bilhenger på Alnabru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere bedrifter i Ole Deviks vei 10 i Oslo ble evakuert og togtrafikk til og fra Bryn stasjon ble stanset i nesten to timer etter funn av en granat i formiddag.

Oslo-politiets bombegruppe hadde kontroll med situasjonen klokka 12.04. Dermed har de evakuerte fått beskjed om at de kan gå tilbake på jobb, og skinnegående trafikk er i gang igjen.

Det var en forbipasserende som varslet politiet klokka 10.17 om en rusten granat som lå tilsynelatende usikret i en kasse på en biltilhenger utenfor Ole Deviks vei.

Inneholdt eksplosiver
- Våre bombespesialister konstaterte at granaten manglet sikring og at den sannsynligvis inneholdt eksplosiver. Den er nå tatt med til destruering, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det skjer ukentlig at eksplosiver eller gamle granatskall fra andre verdenskrig kommer fram i dagslys med under graving.

- Det eneste vi vet i dette tilfellet, er at det ikke har vært noen trusselsituasjon i området der denne granaten ble funnet. Så vil etterforskningen avdekke om denne gamle granaten ble funnet under rydding eller på annen måte, sier Krokan.