Bedrifter får importere kjøtt

Norske bedrifter kan importere klovdyrprodukter fra flere europeiske land fra midnatt. Norge lemper dermed på importforbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med natt til tirsdag kan norske bedrifter importere klovdyrprodukter fra Sverige, Finland, Danmark, Sveits, Østerrike og Island. Privatpersoner får ingen tilsvarende tillatelse.

- Beslutningen er tatt etter råd fra Statens Dyrehelsetilsyn og Veterinærinstituttet, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Forbudet mot import av levende klovdyr og klovdyrprodukter fra EU- og EFTA-området ble innført den 14. mars, etter at munn- og klovsyken spredde seg til Kontinentet.

- Bakgrunnen for landbruksministerens beslutning er at norske veterinærmyndigheter nå har bedre oversikt over smittekildene for munn- og klovsykeepidemien, og bedre kunnskap om hvordan smitten har spredd seg, sa statsminister Jens Stoltenberg i en tale til Nordisk Råds konferanse om et bærekraftig Norden i Stortinget i dag.

Statsministeren viste til at det ikke er påvist utbrudd av munn- og klovsyke i de seks aktuelle landene, og at det ikke er innført levende klovdyr til disse landene i den kritiske perioden for spredning av dyresykdommen.

(NTB)