Bedriftnettverk svindler med falske fakturaer

Skatteetaten har avslørt åtte bedragerinettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene intensiverer jakten på skattesnytere som organiserer seg i nettverk og sender falske fakturaer til hverandre. Skatteetaten har hittil avslørt åtte slike bedragerinettverk.


De åtte nettverkene som hittil er avslørt, er opprettet kun med det formålet å produsere falske fakturaer til et hovedselskap som tjener penger, skriver Aftenposten.

Fiktiv fakturering har vært et gjennomgående trekk i flere av de store korrupsjonssakene de siste årene, blant annet vannverkssaken på Romerike og Undervisningsbyggsaken i Oslo.

Skatteetaten har nå oppdaget en ny trend der selskaper kun blir opprettet for å skrive ut falske fakturaer til hverandre.

- Vi har avdekket flere saker der dette organiseres bevisst i nettverk for å kamuflere transaksjonene og gjøre det vanskeligere å følge med, sier Jan-Egil Kristiansen, leder i skattekrimenheten i Skatt Øst.

Nå tror etaten at det kan handle om svindel i hundremillionersklassen, og setter i gang et prosjekt for å avdekke flere slike firmaer. Både Nav, Oslo kemnerkontor og skattekrimavdelingene ved alle landets skatteregioner er med.

- De alvorligste sakene er blitt avdekket gjennom bokettersyn. Ved kontroller av fakturaer, timelister, lønningsregnskap og pengestrømmer avsløres denne formen for fiktiv fakturering, sier Kristiansen.

Prosjektet skal pågå fram til 2011.

(NTB)

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer