Bedriftsforsamlingen i Telenor ser alvorlig på lekkasjer

Telenors bedriftsforsamling ser alvorlig på uenigheten i styret og lekkasjene fra selskapets behandling av flere saker.

UENIGE: Det har stormet rundt konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted den siste tiden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UENIGE: Det har stormet rundt konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted den siste tiden. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig understreker forsamlingen på 15 medlemmer at den er tilfreds med at styret har konkludert. Den har også tillit til at styret og administrasjonen kan konsentrere seg om videreutviklingen av Telenor.

«Bedriftsforsamlingen ser alvorlig på det som kan synes som omfattende lekkasjer fra selskapets behandling av krevende og sensitive saker. Dette svekker tilliten til selskapet og gjør arbeidet for styret og administrasjonen unødvendig krevende», heter det i en uttalelse onsdag kveld.

Under onsdagens møte fikk forsamlingen en grundig redegjørelse av styreleder Gunn Wærsted om styrets arbeid i høst, samt uttalelsen som styret kom med etter styremøtet sist uke.

SKAL GÅS ETTER I SØMMENE: Styret i Telenor har engasjert advokatfirmaet Deloitte for å få en gjennomgang av hvordan Telenor har fulgt opp og håndtert minoritetseierskapet i Vimpelcom. Video: NTB Scanpix Vis mer

Redegjørelsen inkluderte særskilt de sakene som i de siste ukene er omtalt i mediene.

Samtidig er bedriftsforsamlingen tilfreds med styrets samlede oppslutning om tillit til konsernsjef Sigve Brekke.

Det gjelder også prosessen og oppslutningen om konsernets strategiske utfordringer fremover.

Wærsted gjennomgikk også arbeidet med å avdekke og håndtere såkalte compliance-saker i Telenor, det vil si brudd på konsernets egne retningslinjer.

«Dette er et krevende og komplekst arbeid. Bedriftsforsamlingen er tilfreds med at styret og administrasjonen fortsetter å forsterke arbeidet på dette området», heter det videre.

(NTB)