Bedriftsforsamlingen skal vurdere Hydro-opsjonene

Må gjøres raskt, men ikke forhastet, sier bedriftsforsamlingens leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hydros styre ber bedriftsforsamlingen ta stilling til styrets håndtering av avviklingen av selskapets opsjonsordning.  Henstillingen kommer etter at de to rapportene utarbeidet fra advokatfirmaene Selmer og BA-HR kom til helt motsatte konklusjoner om avviklingen av opsjonsordningen.

- I en situasjon der det foreligger ulike juridiske vurderinger med avvikende konklusjoner, har jeg funnet det riktig å be bedriftsforsamlingen ta stilling til saken, sier styreleder Jan Reinås, ifølge en pressemelding lagt ut på Hydros nettsider.

Styrets vurdering er fortsatt at avviklingen av Hydros opsjonsprogrammer er innenfor styrets kompetanse, men det vil trekke seg hvis bedriftsforsamlingen kommer til motsatt konklusjon.

- Dersom bedriftforsamlingen skulle komme til at styret ikke har håndtert avviklingen av opsjonsordningen på en forsvarlig måte, vil styret stille sine plasser til disposisjon, sier Reinås.

18 medlemmer

Bedriftsforsamlingen består av 18 medlemmer. 12 av dem er valgt av generalforsamlingen, mens seks blir utpekt som de ansattes representanter, ifølge NTB.

De mest profilerte medlemmene i bedriftsforsamlingen er tidligere DnB NOR-sjef Svein Aaser, Storebrand-sjef Idar Kreutzer og økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe.

Med seks representanter i bedriftsforsamlingen vil de ansatte få stor innflytelse på utfallet av behandlingen. I tillegg til de seks er det bare nødvendig med fire aksjonærvalgte for at det blir et flertall i bedriftsforsamlingen.


Hektisk møtevirksomhet lørdag

Både ledelsen i Hydro og Næringsdepartementet jobbet lørdag på spreng for å finne en vei ut av det uføret alle parter i opsjonsskandalen er havnet i, ifølge NTB.

Det var rapporten fra juristene i BA-HR som fredag kveld tvang Hydros styre til på ny å vurdere sin bastante oppfatning av hva som er korrekt håndtering av selskapets opsjonsordning.

Styreleder Jan Reinås har vært i hardt vær siden det ble kjent at 35 Hydro-toppledere får millionutbetalinger som følge av at Hydros opsjonsordning blir avviklet. Sentrale regjeringskilder uttalte til VG i dag at det kun er et spørsmål om tid før Reinås forsvinner som styreleder.

BER BEDRIFTSFORSAMLINGEN VURDERE OPSJONENE: Hydros styreleder Jan Reinås.