Bedriftsforsamlingen skal vurdere Hydro-opsjonene

Må gjøres raskt, men ikke forhastet, sier bedriftsforsamlingens leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hydros styre ber bedriftsforsamlingen ta stilling til styrets håndtering av avviklingen av selskapets opsjonsordning.  Henstillingen kommer etter at de to rapportene utarbeidet fra advokatfirmaene Selmer og BA-HR kom til helt motsatte konklusjoner om avviklingen av opsjonsordningen.

- I en situasjon der det foreligger ulike juridiske vurderinger med avvikende konklusjoner, har jeg funnet det riktig å be bedriftsforsamlingen ta stilling til saken, sier styreleder Jan Reinås, ifølge en pressemelding lagt ut på Hydros nettsider.

Styrets vurdering er fortsatt at avviklingen av Hydros opsjonsprogrammer er innenfor styrets kompetanse, men det vil trekke seg hvis bedriftsforsamlingen kommer til motsatt konklusjon.

- Dersom bedriftforsamlingen skulle komme til at styret ikke har håndtert avviklingen av opsjonsordningen på en forsvarlig måte, vil styret stille sine plasser til disposisjon, sier Reinås.

18 medlemmer

Bedriftsforsamlingen består av 18 medlemmer. 12 av dem er valgt av generalforsamlingen, mens seks blir utpekt som de ansattes representanter, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer