Bedriten krangel

En skitten strid har brutt ut omkring verdens første fuktige dopapirruller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske toalettpapirgiganten Kimberley-Clark hevder at produktet de skal lansere i mai, et fuktig dopapir på ruller, er det første av sitt slag.

- Det stemmer ikke, hevder John Marino, oppfinneren av de våte dorullene «MoistMates». Marino lanserte de «fuktige vennene» allerede i 1996, hevder han selv.

Marino har bedt sine advokater om å sjekke hvorvidt Kimberley-Clarks nye produkt har likheter med hans eget, som han kjøpte allerede eksisterende patenter for på midten av 90-tallet.

Den banebrytende dopapirmannen reagerer på at Kimberley-Clark i avisa The New York Times markedsfører sitt våte dopapir som «det første våte, nedspylbare toalettpapir på ruller».

- De sier at dette er første gang det er gjort en forandring med toalettpapir. Men dette er andre gang. Første gang var for fem år siden, da jeg gjorde det, sier Marino til den amerikanske nettavisa Beacon Journal Online.

Marinos fuktige doruller har ennå ikke blitt noen bestselger, men føres for tida av åtte amerikanske butikkjeder.

Kimberley-Clark er på sin side en gigant i toalettpapirproduksjon, og står blant annet bak produkter som Kleenex og bleier i alskens former.

Sannsynligheten er stor for Kimberley-Clarks produkt, under navnet «Cottonelle Fresh Rollwipes», vil kunne vinne den skitne kampen.