Bedro kjæresten, ble anmeldt for fyllekjøring

Men hevnen ble langt ifra søt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var en fredag kveld i sommer 21-åringen fra Follo tilstod overfor sin jevngamle kjæreste at han hadde vært utro med hennes beste venninne.

Stemningen i stua ble naturlig nok temmelig amper, og den unge mannen tok jakka og forlot familiehjemmet der han sammen med kjæresten hadde drukket noen flasker øl, skriver Østlandets Blad.

Varslet politiet

Mannen, som tidligere er straffet for fyllekjøring, lot bilen stå og gikk av gårde til fots. Men tilbake satt den forsmådde kjæresten full av hevntanker.

Mannens 17-årige søster lå på rommet sitt og sov, og ante ingenting om at utroskapet var avslørt.

Brått ble hun vekket av den forsmådde kjæresten og fortalt at broren hadde kjørt av gårde i fylla. Deretter ringte kjæresten politiet og anmeldte ham for fyllekjøring. Sammen med mannens søster gikk hun så ut for å lete etter ham.

Etter kort tid gikk søsteren hjem igjen mens den forsmådde kjæresten fortsatte søket. Da hun til slutt fant 21-åringen dukket også politiet opp på jakt etter fyllekjøreren.

Paret kranglet da høylytt, og den forsmådde kjæresten gjentok anklagene om at mannen hadde kjørt av gårde i fylla. Da søsteren ble vekket opp av politiet, bekreftet hun historien.

Dermed bar det til politistasjonen i Ski der 21-åringen ble fratatt førerkortet og måtte avgi utvidet blodprøve.

Hevneren dømt

Først tre måneder senere konkluderte politiets etterforskere at mannen ikke hadde kjørt bil, og ga ham lappen tilbake.

Dagen etter ringte den formådde kjæresten politiet og la kortene på bordet. Hun innrømmet at det hele var oppspinn for å hevne seg på kjæresten.

Politiet satte liten pris på at hun hadde brukt dem for å hevne utroskapet. Både hun og 21-åringens søster ble anmeldt, og denne uken ble de dømt, skriver Østlandets Blad.

Indre Follo Tingrett ga den forsmådde kjæresten 75 dagers betinget fengsel for de falske anklagene.

Tross foreldrenes påstand om at belastningen familien hadde hatt var nok straff for den 17-årige søsteren, ble også hun dømt til 30 dagers betinget fengsel fordi hun hadde vitnet om at broren hadde kjørt bil, mens hun i virkeligheten hadde ligget på rommet sitt og sovet.

BITTER HEVN: Da hun fant ut at kjæresten hadde vært utro med hennes beste venninne, anmeldte hun ham for fullekjøring. Det likte retten dårlig.