Diskriminering

Bedt om å «nedtone homofilien» - får 192 millioner

Politimann får erstatning i hundremillionersklassen etter diskrimineringssøksmål.

FÅR SVIMLENDE ERSTATNING: Politibetjent Keith Wildhaber (47) får medhold i søksmålet mot sin egen politistasjon i St. Louis, etter å ha blitt diskriminert legningen sin. Nå får han hele 192 millioner kroner i erstatning. Foto: Christina M. Fletes / NTB Scanpix
FÅR SVIMLENDE ERSTATNING: Politibetjent Keith Wildhaber (47) får medhold i søksmålet mot sin egen politistasjon i St. Louis, etter å ha blitt diskriminert legningen sin. Nå får han hele 192 millioner kroner i erstatning. Foto: Christina M. Fletes / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politibetjent Keith Wildhaber (47) hadde mer enn 15 års erfaring da han søkte om en forfremmelse i 2014, og var blant de tre øverste kandidatene til den nye stillingen.

Men kort tid etter at søknaden ble levert, skal han ha fått beskjed om at én ting sto i veien for forfremmelsen: hans seksuelle legning.

«Staben har et problem med seksualiteten din. Hvis du noen gang vil gå i hvit skjorte, burde du tone ned homofilien.»

Utspillet skal angivelig ha kommet fra et medlem av tilsynsstyret til politiet i St. Louis, og endte med at Wildhaber meldte inn en diskrimineringssak. Da ble han overført til en annen politistasjon.

Får 20 millioner dollar

Ifølge søksmålet skal 47-åringen ha blitt forbigått ved 23 mulige forfremmelser i løpet av fem og et halvt år, skriver New York Times.

Politisjef i St. Louis, John Belmar, vitnet i den ukelange rettssaken, der han hevdet at det var andre forhold enn Wildhabers seksuelle legning som gjorde at han ikke fikk forfremmelsen.

Belmar avviste å på noen måte ha diskriminert Wildhaber på grunn av legningen, og hevdet at han ikke visste at kollegaen ble overført til en annen politistasjon. Men juryen hadde en annen oppfatning av saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer