Bedt om å ofre mer

BODØ (Dagbladet): Nils Johan Semb var lei av alle de middelmådige landskampene til Eirik Bakke, og ga ham beskjed om å ofre mer på banen. Oppstrammingen har hjulpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mot Japan forrige uke viste endelig Eirik Bakke litt av sitt store kreative potensial. Nils Johan Semb har en enkel forklaring på at Bakke er i ferd med å bli voksen i den sentrale midtbanerollen hos Norge.

- Der han før bare gikk, har han fått beskjed om å løpe. Og der han før bare løp, har han fått beskjed om å sprinte. Det viktigste var å få et større trøkk og engasjement i spillet hans, sier Semb til Dagbladet.

At han har vært gjennom en skadefri periode på klubblaget Leeds er også en medvirkende årsak til framgangen.

Har slitt

- For første gang på lang tid har jeg fått spille flere kamper på rad, men jeg føler jeg har mer å gå på i landslagssammenheng, sier Bakke til Dagbladet.

Han legger likevel ikke skjul på at han har slitt med å leve opp til forventningene om at han skulle være Norges midtbanesjef.

- Jeg må også si at jeg føler meg mye mer hjemme i det systemet vi spiller på landslaget nå, sier Bakke.

- Hva mener du?

- Jeg kommer rett og slett mye mer med i kampen slik vi spiller nå. Når man er mye borti ballen er det lettere å ta tak i kampen, å gjøre noe sjøl.

Og bare så det er nevnt: 4- 4- 2- systemet som Semb har praktisert i de siste landskampene, er likt det Bakke spiller i Leeds.

Kritikk

Bakke har også måttet tåle en del kritikk fra media etter tilsynelatende beleilige forfall i forbindelse med midtuke-landskamper av privat karakter.

- Føler du deg mistenkeliggjort?

- Nei, men jeg skjønner at folk setter spørsmålstegn. Det er vanskelig å forstå at man kan være ute med skade onsdag, for så å spille igjen førstkommende lørdag. Men hadde jeg spilt kamp på en onsdag, hadde jeg ikke greid å spille tre dager etter på lørdag. Det er ofte den totale belastningen som er problemet når man sliter med mange småskader, som jeg har gjort de siste par åra, forklarer Bakke.

- Jeg må tenke på Leeds også. De er arbeidsgiveren min. Og da har de på en måte førsteprioritet. Men det betyr ikke at jeg ikke har lyst til å spille på landslaget. Det er jeg alltid motivert for.

Kink i ryggen

Morgendagens kamp kan i verste fall ryke for Eirik Bakke. Nok en gang har han vært uheldig. En kink i ryggen gjorde at han bare jogget og tøyde på gårsdagens trening.

- Jeg fikk det da jeg kjørte bil fra Oslo til Bergen. Da jeg gikk ut av bilen, så var jeg bare stiv og hadde vondt, smiler Bakke.

Ifølge ham selv er han klar til kamp. Nils Johan Semb er mer usikker på om han blir frisk nok, men sikker på å bruke ham såframt helsa er i orden.

- Bakke i den formen og det nivået vi så ham på mot Japan, er med på å gi oss en ekstra dimensjon, sier Semb.

YDMYK: Eirik Bakke har gått i seg selv etter en alvorsprat med Nils Johan Semb, og funnet fram til spillet som vi tidligere har ant potensialet av på landslaget. - Men jeg har fortsatt mye mer å gå på, sier Bakke.