Kilder i Venstre:

Bedt om «å roe seg ned»

Abid Raja har fått tydelig beskjed om å roe ned retorikken mot regjeringspartner Fremskrittspartiet, ifølge kilder. Raja sier selv at det ikke stemmer.

SVARER: Frp-leder Siv Jensen sier at Venstre må ta konsekvensen hvis de ikke kan sitte i regjering med Fremskrittspartiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ville ikke brukt «brun propaganda» om Fremskrittspartiets retorikk, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen til Dagbladet.

Elvestuen, som er en av tre Venstre-statsråder, tar dermed avstand fra Abid Rajas brunbeising av Fremskrittspartiet.

- Vi har reagert på ordet snikislamisering, det er det ingen tvil om. Men å karakterisere Fremskrittspartiet på den måten, er ikke noe jeg vil gjøre. Det er riktig å ha en markering, men nå må vi gå videre, fortsetter Elvestuen.

Også den populære Venstre-ordføreren Alfred Bjørlo tar avstand fra Abid Rajas ordbruk.

- Jeg har stor forståelse for at Abid Raja reagerer på retorikken fra enkelte i Frp, og det han skriver treffer meg. Men bruken av «brun propaganda» må vi legge død. Det ble en avsporing av hele debatten, og det tror jeg Abid ser selv, sier den populære Venstre-ordføreren Alfred Bjørlo til Dagbladet.

- Abid har et ekte engasjement i dette, og vi skal lytte til det Abid sier, sier Bjørlo videre.

I etterkant av kommune- og fylkestingsvalget, som både Frp og Venstre er svært misfornøyde med, gikk det bare dager før parlamentarisk nestleder Abid Raja gikk ut i NRK og anklaget Frp-leder Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi Listhaug for å ha drevet «brun propaganda» under valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer