Bedt om å snu

Den norske redningsgruppen fikk beskjed om å dra sin vei da de kom til jordskjelvrammede Bam i formiddag. Letingen etter overlevende avsluttes i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK fikk de norske redningsmannskapene beskjed om å snu etter at FN besluttet at letingen etter overlevende vil bli avsluttet i løpet av søndagen.

- Det er forventet at søk og redningsaksjoner vil bli avsluttet søndag, opplyser FNs humanitære samordningsorganisasjon (OCHA).

Organisasjonen opplyser også at det ikke lenger vil være behov for internasjonale redningsmannskaper i Bam. En talsmann for FN i Genève uttalte søndag at ytterligere operasjoner ville bli utført av redningsteam som allerede er i området.

Den norske gruppen Norsar (Norwegian search and rescue), som består av Norske Redningshunder, Oslo brann- og redningsetat og Norsk Luftambulanse reiste lørdag ettermiddag for å delta i letingen etter overlevende i Bam.

I alt 13.000 mennesker er til nå bekreftet å ha omkommet i det massive jordskjelvet som rammet Bam og regionen rundt fredag morgen, meldte statlig iransk radio søndag.

Tidligere søndag morgen sa provinsguvernør Muhammad Ali Karimi at i selve byen Bam er 10.000 bekreftet omkommet.

(NTB-AFP)

FRAMME: Ni redningshunder og flere norske redningsarbeidere ble bedt om å snu da de kom til Bam i dag.