Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedt om å søke barnehageplass til Freya (2)

Dagen etter at fristen hadde gått ut. Bydelen i Oslo beklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 8. juni i år mottok Hege Karsti Ragnhildstveit avslag på søknaden om barnehageplass for datteren på to år av Bydel Nordstrand. Brevet var datert 29. mai og sendt som B-post. I samme konvolutt som avslaget lå et annen brev datert 19. mai. Her opplyser bydelen om at det opprettes en ny barnehage på Ekeberg med søknadsfrist 7. juni, altså en dag før brevet kom fram.

- Paff

- Flere andre foreldre jeg har snakket med, fikk ikke brevet før en dag etter at søknadsfristen hadde gått ut, sier Ragnhildstveit til Dagbladet.no.

Hun tok kontakt med Bydel Nordstrand, som ikke kunne love at søknadsfristen ble utvidet. De henviste til at de hadde avertert om den nye barnehagen Nordstrands Blad.

Men ifølge Ragnhildstveit er dette en avis mange av bydelens beboere kaster rett i søpla. Hun sier hun ble ganske oppgitt.

- Jeg hadde forventet avslag, men da jeg så søknadsfristen på den nye barnehagen, ble jeg helt paff.

Ny frist

Birte Egeland ved bestilleravdelingen i Bydel Nordstrand sier de har fått flere henvendelser fra foreldre som fikk brevet dagen etter at søknadsfristen gikk ut.

- Dette er veldig uheldig. Brevet burde ikke vært sendt ut som B-post. Her legger vi oss helt flate, sier hun.

Egeland forteller at den nye barnehagen er en privat barnehage som selv setter sin egen søknadsfrist.

- Vi har tatt kontakt med barnehagen, og den har utsatt fristen til i dag. I tillegg er de klar over at de kan komme etternølere, men barnehagen er ikke ferdig med opptaket ennå, sier hun.

BLE IRRITERT: Hege Karsti Ragnhildstveit, her sammen med datteren Freya (2).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling