Beduinene støtter Egypt mot islamistene i Sinai

Lederne for beduinene i Sinai er enige med myndighetene i Egypt om å slå ned på islamistene og stenge smugler-tunellene inn til Gaza.

PANSER: Egypt har sendt inn panserstyrker til Rafah på grensa til Gaza som en kraftig advarsel til de væpnede islamistene på Sinai-halvøya. Nå har myndighetene forhandlet seg til støtte fra beduin-lederne der. Foto: REUTERS / Scanpix / Mohamed Abd El Ghany
PANSER: Egypt har sendt inn panserstyrker til Rafah på grensa til Gaza som en kraftig advarsel til de væpnede islamistene på Sinai-halvøya. Nå har myndighetene forhandlet seg til støtte fra beduin-lederne der. Foto: REUTERS / Scanpix / Mohamed Abd El Ghany Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egypts innenriksminister, Ahmed al-Din, har hatt samtaler med stamme-lederne blant beduinene på Sinai-halvøya, etter at 16 egyptiske grensevakter ble drept i kamper mot væpnede islamister søndag. Egypt har satt inn flere soldater, stridsvogner og andre pansrede kjøretøy i området.

- La Hamas bli sint, vi bryr oss ikke, uttalte Rid Abu Marzuka, en stamme-leder, etter samtalene.

Alle enige - Egypts sikkerhet er en del av Sinais sikkerhet, sa sjeik Atef Zayed, leder for stammen Al-Rishad, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han sa videre at alle lederne som deltok i samtalene, støtter Egypts militære inngripen for å slå ned islamistene, som har tatt i bruk Sinai som utgangspunkt for væpnede angrep mot Israel. Islamistene har bygd opp en viss tilstedeværelse i Sinai etter at president Hosni Mubarak og hans regime falt i Egypt.

Men Egypt kan bare ha begrensede militære styrker i Sinai etter fredsavtalen med Israel fra 1979. Avtalen førte Sinai tilbake til Egypt fra Israel. Å sette inn ytterligere militære styrker krever godkjenning fra Israel, ifølge avtalen, en tillatelse Egypt nå har fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer