FORHANDLER: Mohamed Suleiman er en beduinleder i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya i Egypt. Han deltar forhandlinger med stammen til kidnapperne. Foto: Privat
FORHANDLER: Mohamed Suleiman er en beduinleder i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya i Egypt. Han deltar forhandlinger med stammen til kidnapperne. Foto: PrivatVis mer

Beduinleder: - Vi håper den norske kvinnen er fri innen to-tre timer

Det foregår nå intense forhandlinger mellom beduinstammer for å få frigitt den kidnappede norske kvinnen og hennes israelske venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hevder en beduinleder i Mzena-stammen, som holder til i området ved Dahab.

- Vi vet mer innen et par timer, men vi tror at de vil være frie i løpet av tre-fire timer, sier Mohamed Suleiman til Dagbladet.

Han forteller at en rekke stammer har involvert seg i jakten på dem som står bak, som han konsekvent omtaler som bøller. Han ønsker ikke være konkret på hvem de er, eller hvilken stamme de tilhører. Men han er klar på at mange jobber for å få løst situasjonen raskt.

- Vi både elsker og trenger turistene, turisme er vår inntektskilde. Derfor trenger vi å få løst denne situasjonen, sier han.

- Vi er trygge NRK meldte fort kort tid siden at den israelske studenten som ble kidnappet sammen med den norske kvinnen har vært i kontakt med sin svoger.

- Han fortalte meg at han nettopp hadde blitt kidnappet, forteller svogeren.

- Han kunne fortelle at de var trygge og ved godt mot, og kidnapperne behandlet han bra, sier svogeren ifølge NRK til nyhetsbyrået AFP.

- Ikke særlig lurt Den egyptiske avisa Youm7 skriver på sin arabiske nettutgave nå i kveld at det dreier seg om to menn som ble arrestert i forrige uke for narkotikabesittelse. Medlemmer av deres familie skal ha ringt til politiet, og fortalt at de hadde kidnappet to turister. De krevde sine familiemedlemmer løslatt.

Dermed visste politiet hvilken stamme kidnapperne tilhører: Stammen er fra den nordlige delen av Sinai-halvøya. Disse opplysningene stemmer også med informasjonen som den egyptiske frilansjournalisten Mohamed Fadel Fahmy sitter på.

Militæret skal nå ha overtatt forhandlingene med stammeledere i stammen til mennene tok turistene. Det er vanlig at slike saker løses raskt og at gislene slippes fri, men egyptiske medier omtaler aldri løslatelse av fanger som motytelse.

- Det er ikke særlig lurt av turister å bevege seg i disse områdene når man vet hvordan situasjonen er, sier en egypter bosatt i Norge til Dagbladet.

Han tror ikke denne saken vil vare lenge, og regner med at gislene kan være løslatt allerede i kveld eller i morgen.
Bevæpnede menn Utenriksdepartementet (UD) bekreftet tidligere i dag at en norsk statsborger var bortført i Sinai-ørkenen i Egypt i morges. Ifølge den egyptiske byråjournalisten Samer Al-Atrush er den norske kvinnen 31-år. Dette har han fått bekreftet fra politiet.

Israelsk UD bekreftet samtidig at en israelsk turist var kidnappet. De to turistene skal være bortført av væpnede beduiner i Sinai-ørkenen i Egypt.

Den norske kvinnen og israeleren var på vei fra ett feriested til et annet på Sinai-halvøya, som har en rekke populære badesteder. De egyptiske avisa Al-Ahram melder at bevæpnede menn stoppet bilen de to satt i, i området mellom Nuweiba og Dahab. De to skal så ha blitt tvunget inn i en liten lastebil.

Ifølge den israelske politikeren Ahmed Tibi, var målet for kidnappingen å løslate to medlemmer av kidnappernes familie, som sitter i fengsel for narkotika-smugling.