STILLER: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen under besøket i flyktningleiren i Kibati rett utenfor Goma i Kongo forrige mandag.  Hun er nå klar på at Norge vil stille styrker til FN-misjonen i landet. 
Foto: AsgeirSpange-Brekke, Forsvarsdepartementet / SCANPIX
STILLER: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen under besøket i flyktningleiren i Kibati rett utenfor Goma i Kongo forrige mandag. Hun er nå klar på at Norge vil stille styrker til FN-misjonen i landet. Foto: AsgeirSpange-Brekke, Forsvarsdepartementet / SCANPIXVis mer

Befal skeptisk til Kongo-oppdrag

Ikke sikkert Forsvaret er i stand til å bidra mener BFO-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er langt fra sikkert at det norske Forsvaret er i stand til å bidra i Kongo. Det mener leder Eivind Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO).

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) varslet søndag at Norge kommer til å stille med soldater til FN-styrkene i det borgerkrigsherjede landet.

Men BFO-lederen sier til NRK at ressursgrunnlaget i Forsvaret ikke taler for at Forsvaret skal ha flere utenlandsoppdrag nå.

- Ressursgrunnlaget tilsier ikke at vi skal ha flere oppdrag som skal konkurrere om de begrensede ressursene vi har.

- Det er en utfordring å fylle de bidragene vi allerede har gående ute. Dessuten er det slik at Forsvaret i 2009 skal ha lavere aktivitet på noen områder og det å pålegge Forsvaret ytterligere oppgaver nå, det virker ikke veldig logisk, sier Solberg.

(NTB)