Befølings-påstander kan gi sykemeldinger

Vekterne ved Oslo Lufthavn vil bli syke av klagene, hevder tillitsvalgte. - Dette er beskyldninger vi ikke kan leve med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påstandene om at vekterne i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn beføler kvinner som sjekkes, vil føre til sykemeldinger og oppsigelser, mener vekternes tillitsvalgte.

- Dette går på helsen løs. Jeg frykter sykemeldinger og oppsigelser, sier hovedtillitsvalgt Svein Engelstad i Adecco til Aftenposten. Han er øverste tillitsvalgt for 780 Adecco-vektere på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Engelstad reagerer kraftig på beskyldningene til hovedtillitsvalgt Hans-Jacob Opsahl i SAS Ground Services onsdag. Opsahl sa til avisen at spesielt kvinnelige ansatte i flyselskapene er lei av det de beskriver som klåing i de mange sikkerhetssjekkene de må gjennom.

- Dette er beskyldninger vi ikke kan leve med. Vi gjør bare jobben vi er satt til å gjøre og følger regelverket. Hendene er det mest effektive redskapet vi har når vi skal kroppsvisitere, og det er umulig å gjøre dette uten å berøre, sier Engelstad.

Tirsdag kveld satt flyselskapene, Avinor og Luftfartstilsynet i krisemøte med vaktselskapene. Resultatet ble et vedtak om at vekterne skal få et ti timers kurs hvor skikk og bruk står sentralt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer