«Befolkningen tror tydeligvis at systemet lar seg reformere med de samme folkene på toppen»

Flertallet vil beholde Jens og co.

-IKKE GÅ: Folkets dom til statsminister Jens Stoltenberg (Ap): Du trenger ikke gå helt ennå! Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
-IKKE GÅ: Folkets dom til statsminister Jens Stoltenberg (Ap): Du trenger ikke gå helt ennå! Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. juli-kommisjonen feller en nådeløs dom over regjeringen og deler av forvaltningen.

Et flertall av de spurte har imidlertid meget stor eller ganske stor tillit til at regjeringen vil følge opp kritikken og sørge for bedre sikkerhet.

Det viser en måling Ipsos MMI foretok for Dagbladet i går.

26 prosent har imidlertid liten tillit, mens 15 prosent svarer at de ikke har noen tillit til at regjeringen vil trygge innbyggernes sikkerhet. Kritiske røster, blant dem VG, mener den knusende kritikken som kom mandag, bør føre til at Jens Stoltenberg går av.

Et flertall av velgerne sier nei til det.

- Uttrykk for støtte På spørsmål om Stoltenberg bør gå av, svarer 64 prosent av velgerne nei, 21 prosent ja og 15 prosent vet ikke.

- Dette tar jeg som et uttrykk for støtte til det viktige arbeidet regjeringen er i gang med for å rette opp de fundamentale manglene i vårt beredskapssystem som 22. julirapporten har avdekket, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Dagbladet har også spurt om Rigmor Aasrud bør gå. Fornyings-, kirke- og administrasjonsministeren hadde ansvaret for at Grubbegata ikke ble stengt, tross trusselvurderinger, en flere år lang saksbehandling og et krystallklart vedtak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer