- Befølt av fremmed mann i hotellseng

En mann skal ha låst seg inn på hotellrommet til Therese Bakkevoll (34) og Ron Røstad (35) mens de sov. Paret mener Rica hotell ikke bryr seg.

 UBEHAGELIG:  Therese Bakkevoll (34) og samboeren Ron Røstad (35) våknet opp med en fremmed mann inne på hotellrommet på Rica hotell i Alta. Foto: Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys
UBEHAGELIG: Therese Bakkevoll (34) og samboeren Ron Røstad (35) våknet opp med en fremmed mann inne på hotellrommet på Rica hotell i Alta. Foto: Foto: Yngve Olsen Sæbbe/NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Therese Bakkevoll (34) lå og sov ved siden av samboeren, da hun tidlig søndag morgen for tre uker siden våknet av at noen tok henne på lårene.

- I halvsøvne trodde jeg først at det var et insekt.  Da jeg fikk opp øynene så jeg at det satt en mann på huk ved fotenden av senga. Min umiddelbare reaksjon var «hva i helvete er det som skjer?». Så begynte jeg å hyle høyt, for å lage mest mulig støy. Mannen satt hele tida ved fotenden. Han virket helt rolig, forteller 34-åringen til Dagbladet.

Først da samboeren hennes, Ron Røstad (35) våknet, reiste mannen seg og løp ut. Røstad forsøkte å løpe etter ham, men han klarte å komme seg unna.

Kledd i uniform Ut fra det paret kunne se, var mannen kledd i en hotelluniform identisk med den stuepikene på Rica-hotellet bruker.

- Jeg tenkte at det blir lett å få tak i ham, han er jo på jobb, forteller Bakkevoll. Det ble det ikke.

- Hotellet har en logg som viser at noen låste seg inn på rommet vårt klokka 7.24 og 7.27. Vi kikket på klokka da han stakk av, den var da 7.40. Det betyr at han har vært inne på rommet vårt i ti minutter før jeg våknet. Men i systemene deres ser det ut som det er brukt ett av våre kort til å låse opp døra. Hotellet påstår at det ikke finnes andre nøkkelkort. Det er umulig, siden vi hadde begge kortene våre inne på rommet. De tviholder likevel på at de ikke har gjort noen feil og der stopper saken, forteller Bakkevoll.

Tre uker den ubehagelige natta, er situasjonen den samme.

- Selv om det nå er gått tre uker så aner de ikke hva som er skjedd. Det synes vi er ille. Likevel nekter de for at feilen er hos dem, selv om de selv har bevis for at en person har låst seg inn med nøkkelkort på rommet vårt. Man skal kunne være trygg når man sover på et hotell. Det bør være en selvfølge at sikkerhetssystemene deres fungerer. Vi hadde også ønska oss en oppriktig forståelse og beklagelse av hendelsen. I stedet føler vi oss nesten mistrodd, sier Bakkevoll til Dagbladet.

- En poltisak Konsernsjef for Rica hotellene, Ole-Jacob Wold, mener derimot at Rica har gjort det de kan.

 - Saken er anmeldt. Når dette er en politisak så er det ikke noe mer vi kan gjøre. Vi har undersøkt hos oss, men finner ikke at vi har gjort noe feil, sier han til Dagbladet. Han har ikke hørt at personen som tok seg inn på rommet skal ha hatt hotelluniform.

- Ingen har sagt noe om at dette er en ansatt. Vi må avvente politietterforskningen. Hvis det viser seg at noen hos oss har gjort noe feil, så vil vi rette opp dette. Men jeg kan si at gjestene definitivt er trygge på hotellet. Blant annet så har vi to nattevakter fra Securitas som er der hele natta, påpeker han.

Paret synes det er merkelig at han ikke har fått med seg at personen som tok seg inn på rommet deres var kledd i hotelluniform.

 - Jeg har fortalte ham både i mail og på telefon at mannen hadde hotelluniform. Dette er ganske vesentlig informasjon, sier Bakkevoll.

POLITISAK:  Saken er anmeldt. Før vi vet utfallet av politisaken kan vi ikke gjøre noe mer, sier konsernsjef for Rica hotellene, Ole-Jacob Wold. 
Foto: Marit Rein/ Nordlys
POLITISAK: Saken er anmeldt. Før vi vet utfallet av politisaken kan vi ikke gjøre noe mer, sier konsernsjef for Rica hotellene, Ole-Jacob Wold. Foto: Marit Rein/ Nordlys Vis mer