Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Befølt av sikkerhetsvakter

Flere kvinner er rystet etter den økte sikkerheten ved amerikanske flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnene hevder at vaktene ser etter kvinner som går alene og beføler dem. Det amerikanske luftfartsverket har mottatt klager fra kvinner som sier at de har blitt plukket ut av sikkerhetsvaktene. 18 kvinner sier at de ble plukket ut av mannlige vakter som befølte eller kjærtegnet dem.

Samtidig har minst 35 kvinner kontaktet statsadvokaten i Arizona, Janet Napolitan. Selv om de ikke har anmeldt forholdene, klager også de på uanstendig kroppsvisitasjon.

Sikkerhetstiltakene på amerikanske flyplasser ble kraftig skjerpet etter terrorangrepet 11. september i fjor, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Kvinner skal kunne be om kvinnelige kroppssøkere, men det er ikke nedtegnet en lov som tvinger flyselskapene til å tilby dette.

- Opprørt

Sharon Scmidt fra California sier at en sikkerhetsvakt tok henne med til et stengt område på flyplassen, hvor han smilte tilfreds da han tok på henne under genseren og lot hendene gli oppover overkroppen hennes.

- Jeg er opprørt over at luftfartsmyndighetene lar flyselskapene ydmyke meg slik, sier hun.

Flyselskapet sier de har snakket med tre mannlige vakter som kan ha sett hendelsen, men alle hevder at de ikke husket denne passasjeren. De benektet også at de plukket ut kvinner eller har befølt kvinner under søking etter gjenstander som er ulovlig å ta med inn på flyet.

KROPPSVISITASJON: Slik ønsker kvinner å bli kontrollert på flyplassen. Av en kvinne - og ikke av en befølende mann.
Hele Norges coronakart