Befølte kvinne på utedo

Kvinnen skulle på utedoen på Sognsvann i Oslo. Plutselig ble hun befølt av en hånd som stakk opp fra doen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Ullern avis Akersposten og VG er det ting som tyder på at en kikker har operert fra sitt mildt sagt uvanlige skjulested i flere år.

Kvinnen som tok ham på fersk gjerning ble sjokkert, men da hun begynte å kjefte på mannen truet han henne med kniv eller skrutrekker.

Sto på stige

Avdelingssjef Åge Arntsen ved Skogetaten i Oslo kommune sier:

- Da vi undersøkte saken nærmere, viste det seg at mannen har gått ned i septiktanken fra herredoen. Nede i herredoen har han plassert en aluminiumsstige som etter alt å dømme må ha stått der lenge.

For å kunne klatre ned stigen, må selve dorammen fjernes. Damedoen ligger vegg i vegg med herredoen.

- Fra de nederste trinnene, eller rettere sagt fra trinnene som ligger over kloakken, kan mannen se opp til damedoen, forteller Arntsen.

På baksiden av utedoen er sementlokkene til septiktanken. De siste to-tre årene har Skogetaten opplevd at det ene lokket til stadighet er blitt trukket fra - til tross for at det er meget tungt.

- Når sementlokket er dratt bort, kommer det lys inn i septiktanken. Vi kan ikke finne noen annen forklaring enn at det er kikkeren som har trukket fra for å få bedre siktforhold, sier Arntsen.

Ikke ukjent problem

Han forteller at kikking ikke er noe ukjent problem ved doene på Sognsvann.

- For noen år siden fant vi en lang stang i en takrenne ved en av de andre doene her. På enden var det montert et speil, slik at stangen kunne stikkes inn under utedoen, sier han.