Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Befølte reporter på direkten. Nå beklager han

- Håper hun aldri vil oppleve noe slikt igjen.

TRAKASSERT: Julieth González Therán (26) rapporterte fra fotball-VM for kanalen Deutsche Welle Español da hun ble overfalt av en mann som kysset henne. Video: Deutsche Welle EspañolVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som kysset og befølte en kvinnelig TV-reporter på direkten under fotball-VM, står nå fram og beklager hva han gjorde.

- Jeg er virkelig lei meg, sier mannen, identifisert som Ruslan, til Julieth Gonzáles Therán (26), i en Skype-samtale arrangert av Theráns arbeidsgiver Deutsche Welle.

- Jeg håper hun aldri vil oppleve noe slikt igjen i sin karriere, legger han til.

Samtidig bestrider Ruslan at han befølte Theráns venstre bryst, og kaller oppfatningen en misforståelse.

- Det går en grense

Det var foran åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia hendelsen skjedde. Therán direkterapporterte fra Moskva for Deutsche Welles spansktalende kanal, men ble plutselig forstyrret av en ukjent mann som kysset henne på kinnet og tok henne på brystet.

Therán fortsatte å rapportere, men uttrykte seinere på sosiale medier at hun ikke synes det er greit å bli kysset og befølt på jobb.

«Det går en grense mellom glede og sjikane», skrev hun på Instagram.

Ruslan skypet med Therán fra VM-byen Kazan øst for Moskva. Han sier han «handlet uforsiktig og tankeløst, og ikke trodde jeg ville påføre deg slik dyp forvirring og forskrekkelse».

- Veddemål

Mannen forklarer at han hadde veddet med en venn om han kunne kysse en reporter på kinnet under en direktesending. Therán ble valgt fordi hun sto i nærheten.

Han sier videre at han ikke hadde til hensikt å beføle Therán.

- Jeg trodde jeg la hendene på skuldrene hennes, men tilsynelatende bommet jeg litt og berørte brystregionen hennes med venstrehånda. Jeg ville ikke trodd på det selv, men når jeg ser på videoen, innser jeg at det ser tvetydig ut fra siden.

Ruslan forteller også at han ble sjokkert da han så videoen, og sier han ikke ville likt det dersom det var søsteren eller moren som sto i Theráns sted.

- Konklusjonen min er at det er viktig å respektere folks personlige rom. Man kan bare klemme noen dersom de samtykker, sier han.

Therán sier som svar til Ruslan at «det som skjedde, var uakseptabelt og respektløst» - men godtar unnskyldningen og setter pris på at han tok kontakt.

- Jeg nekter å være et offer, jeg vil bare fortsette å gjøre jobben min, som er å rapportere om fotball. Jeg ønsker bare å lukke dette kapitlet, og ønsker deg alt godt, sier hun.

- Trivielt

Sportsverdenen har de siste åra opplevd en rekke hendelser der kvinnelige reportere trakasseres, gjerne på direkten. I Brasil har 52 brasilianske reportere startet kampanjen #DeixaElaTrabalhar (#LaHenneJobbe), mens tennisspiller Maxime Hamou i fjor ble kastet ut fra French Open etter at han kysset en TV-reporter under et direkteintervju.

Men ikke alle er enige i at hendelsen med Therán og Ruslan utgjør noe overgrep. På DW Españols Facebook-side mener noen at episoden var triviell.

«Et enkelt kyss på kinnet, og de reagerer som om de har å gjøre med en voldtektsmann», skriver en. En kommentator kaller kritikken «feministhysteri», mens andre mener kysset må ses på som en velkomstgest eller «kompliment».

ANTASTET: Den svenske Kanal 9-reporteren Isabel Boltenstern hadde en ubehagelig opplevelse utenfor Friends Arena i Stockholm. Hun ble antastet av flere da hun skulle rapportere fra finalen i Europaligaen. I ettertid har svensken vært svært krass på Twitter. Video: Isabel Boltenstern / Kanal 9. Foto: Tomas Leprince / Kvällsposten Vis mer