Befridde 120 000 kidnappede

110 000 kvinner og 13 000 barn er det siste halvåret befridd fra kinesiske menneske-handlere. De fleste ble reddet fra et liv som sexslaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gigantiske aksjonen har det siste halvåret gitt nytt håp for flere titusentalls tragiske skjebner. Kina har flere århundre gamle tradisjoner med menneske-salg, og disse har blomstret de siste årene. Markedsreformer og løsere sosiale nettverk gjør jobben enklere for de kyniske mafiaene.

I seks måneder har den nasjonale politistyrken gått knallhardt ut mot mafiaene. I går ble resultatene kunngjort under en offentlig seremoni, skriver statsavisa China Daily.

Kvinnene blir vanligvis tvunget til prostitusjon, mens barna selges til barnløse par - ofte på landsbygda.

Under seremonien ble blant andre Zunyi-politiet hedret for framragende innsats. De avslørte en bande som hadde kidnappet 84 kvinner og barn og holdt dem som sexslaver.

Aksjonen startet i april og benyttet seg av avansert teknologi, blant annet en nasjonal database over menneske-smuglere og savnede kvinner og barn. DNA-prøver ble brukt for å matche foreldre og barn - flere hadde vært adskilt i årevis.