Befridde drapsmann med bazooka

Bevæpnet med våpen som vanligvis brukes i krig klarte en gjeng å befri den drapstiltalte Antonio Ferrara fra et fengsel i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antonio Ferrara er en beryktet gangster som er mistenkt for drap og tyveri. Dagens spektakulære rømning er den andre i Frankrike på en snau uke.

Dagens rømning var tydelig en vel planlagt aksjon. Ifølge en politirapport fra i morgentimene møtte seks eller sju bevæpnede menn opp utenfor fengselet rundt 4.30 i dag tidlig. En gruppe skjøt med automatvåpen mot fengselsvoktere, mens en gruppe med bombeeksperter sprengte hull i et metallgjerde rundt fengselet og lagde hull i fengselsveggene inn til Ferrara. Ifølge politiet skal gjengen blant annet ha vært bevæpnet med en bazooka.

Dette er hans andre voldelige flukt fra et fengsel, og flere krever nå fengselsdirektørens avgang.

- Vi ser en ny type rømninger vi ikke har sett før, som likner militære operasjoner med bruk av krigsvåpen, sier justisminister Dominique Perben ifølge AP.

Nå kommer kravene om strengere soningsforhold i franske fengsler. Antonio Ferrara ble arrestert i 1997, men klarte å rømme under et sykebesøk. Han ble tatt igjen i fjor, etter en måned i fengsel fant fangevokterne eksplosiver og fem detonatorer hos ham.

KRIG: Gjengen brukte eksplosiver og krigsvåpen for å befri fangen.