- Begår nye overgrep dersom de ikke får behandling

Harde straffer hindrer ikke seksualforbrytere i å forgripe seg på nye offer. Det mener Norges fremste eksperter på sedelighetsovergripere, og åpner opp for at behandling bør bli en del av fengselsstraffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Fengselsstraff alene hjelper ikke. Gi seksualforbrytere et skikkelig behandlingstilbud, og døm dem til behandling, sier Mary-Ann Oshaug ved Incestsenteret i Vestfold. Overlege Geir Borgen ved Nasjonalt ressurssenter for seksuelt misbrukte barn støtter kravet.

- Alle seksualovergripere bør få tilbud om å gå igjennom et behandlingsopplegg før de løslates. Det er et veldig dårlig signal at fengslene ikke klarer å legge forholdene til rette for dem som ønsker og allerede har et tilbud om behandling slik som «Sven», sier Borgen til Dagbladet.
Ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå ble 312 personer i 1996 dømt for sedelighetsforbrytelser. Av disse begikk 137 overgrep mot mindreårige barn. Ingen ble dømt til behandling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer