Begeistret

Mette-Marit og Haakon tett på Afrika i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haakon og Mette-Marit omringes av begeistrede barn og ungdommer på sitt besøk i Mosambik. I dag opplevde kronprinsparet amatørteater med sørgelig slutt og daghjem for fattigbarn.

Rundt 15 amatørskuespillere fremførte agitasjonsteater om aids for gjestene fra Norge. Opptredenen i Catembe utenfor hovedstaden Maputo fant sted utendørs og rolleskiftene skjedde bak et forheng.

Stykket skal overbevise lokalbefolkningen om at de må beskytte seg mot hiv. Realistisk nok endte det sørgelig med den kvinnelige hovedpersonens død.

Imponert

- Det er flott å se hvordan de bruker teater i opplysningsarbeidet. Og det er fint og sterkt å oppleve hvordan ungdommene skildrer noe de lever med så tett innpå livet, sa kronprins Haakon etter framføringen.

Han var imponert over hvordan pengehjelp fra kronprinsparets bryllupsfond er kommet til nytte i Catembe, der flommene i 2000 og året etter gjorde mange hjemløse.

Fra aids-teater dro kronprinsparet til Xipamanine, en folketett bydel i Maputo. På Røde Kors' daghjem for gatebarn og foreldreløse myldret ungene rundt de kongelige, som ifølge medlemmer av det norske reisefølget tydelig trivdes i trengselen.

Mette-Marit var tydelig imponert over begeistringen hos ungene som sang og danset, de yngste bare fire-fem år gamle.

MYLDER:Mette-Marit slapp Maputos unge tett innpå seg da hun besøkte Røde Kors' daghjem for gatebarn.