Frp truer med å gå ut av regjering:

- Begeret er fullt

Siv Jensen vil på Frps gruppemøte onsdag be om støtte til å sette hardt mot hardt overfor Erna Solberg. Hun bekrefter at konsekvensen kan bli at Frp bryter ut av regjeringen.

- BEGERET ER FULLT: På vei inn til det dramatiske gruppemøtet til Frp på Stortinget, kommer ikke Siv Jensen med nye uttalelser, men refererer til Dagbladets sak hvor hun truer med å trekke Frp ut av regjering. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deler av Frp er i harnisk etter nyheten om at en 29 år gammel kvinne som er siktet for deltakelse i terrororganisasjonen IS, hentes hjem til Norge sammen med sine barn.

Det til tross for at Frp-leder Siv Jensen tidligere har sagt at norske myndigheter ikke skal løfte en finger for å hjelpe 29-åringen.

Flere Frp-topper har krevd at partiet revurderer sin regjeringsdeltakelse - både blant partiets fylkesledere, og i stortingsgruppa.

Nå tar partiledelsen grep for å komme dem i møte.

Truer Erna

Siv Jensen varslet onsdag at hun på Frps stortingsgruppe sitt møte senere samme dag, vil be om støtte til å sette hardt mot hardt overfor Erna Solberg.

Hun bekrefter overfor Dagbladet at konsekvensene kan bli å bryte ut av regjeringen.

- Vi kommer nå til å definere noen veldig klare krav fra Frp. Så blir det opp til Erna og Høyre å ta det på alvor eller ikke ta det på alvor. Det må skje ganske raskt. For begeret vårt er nå fullt. Vi sitter ikke i regjering for enhver pris. I IS-saken har de tre andre partiene beveget seg bort fra Frp, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer