Begge barna begynte å brenne da familien fyrte opp grillen i hagen

Fire år gammel jente svever mellom liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske familien fra Brønderslev på Jylland hadde samlet seg i hagen lørdag for hyggelig grillkos. Slik gikk det ikke, skriver svenske Kvällsposten. Saken er også omtalt i danske Ekstrabladet.

Begge barna begynte å brenne da det skulle sette fyr på grillen. Ei fire år gammel jente svever fremdeles mellom liv og død på Rigshospitalet i København.

Nå advarer eksperter mot bruk av tennvæske ved opptenning av grill.

Nær grillen For det var slik at faren i den danske familien brukte en form for tennvæske da han skulle sette fart i kullgrillen. Det endte i tragedie, da både den fire år gamle jenta, men også hennes seks år gamle bror fikk store brannskader.

Ifølge politiet oppholdt de to barna seg svært nær grillen under opptenninga. Mye tyder på at en damp fra tennvæsken startet en eksplosjon og antente barna.

Etter ulykken ble barna kjørt med politieskorte til Ålborg universitetssykehus. Der ble skadene bedømt til å være så alvorlige at man besluttet å overføre barna til brannskadeavdelinga på Rigshospitalet i København.

Kjemper for livet I dag meddelte politiet på Nordjylland danske Ekstrabladet om at den fire år gamle jenta fremdeles ligger i respirator og at tilstanden hennes er livstruende.

Den seks år gamle broren klarer seg mye bedre. Han er fremdeles sykehusinnlagt, men er utenfor livsfare.