BEKREFTER FORSONINGSMØTE: Politisk nestleder i Vest-Agder Frp Tor Sigbjørn Utsogn. Foto: Torstein Øen / Fædrelandsvennen
BEKREFTER FORSONINGSMØTE: Politisk nestleder i Vest-Agder Frp Tor Sigbjørn Utsogn. Foto: Torstein Øen / FædrelandsvennenVis mer

- Begge ble enige om å legge saken død

Fylkesleder i Vest-Agder Frp forteller om forsoningsmøte mellom Helland og Frp-toppen i 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag leverte bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) inn en anmeldelse av en stortingrepresentant fra samme parti. Hun hevder Frp-toppen har utsatt henne for seksuelle overgrep.

Stortingsrepresentantens advokat, Andreas Bjørn Salvesen sier Frp-toppen stiller seg uforstående til anmeldelsen, og hevder påstandene kommer etter at Helland presset stortingsrepresentanten for penger.

- Det var en vanlig akt etter begjær fra henne, sier stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet.

Bekrefter forsoning Til Dagbladet fortalte advokaten at Helland og stortingspolitikeren la saken død på et forsoningsmøte i 2010.

På møtet var politisk nestleder i Vest-Agder Frp Tor Sigbjørn Utsogn.

- Jeg tilbød meg å være fasilitator i en samtale mellom de to, siden jeg kjenner begge, bekrefter Utsogn til Dagbladet.

- La saken død Han forteller at det fra sentralt hold i partiet var anbefalt at forholdet skulle anmeldes, dersom det forelå en straffbar handling.

- Jeg vil understreke at Frp ikke har en etterforskningsrolle i denne eller andre saker, sier han.

Han forteller at partene ble enige om å legge saken død i møtet.

- Møtet foregikk i dannede former og begge ble enige om å legge saken død, forteller Utsogn, til Dagbladet.

- Har du noen formening om hvorfor denne saken kommer opp, når de ble enige om å legge saken død i 2010?

- Det er vanskelig for meg å si noe om det, sier Utsogn.

- Jeg kan heller ikke kommentere om de har vært kjærester. Det jeg kan si er at vi la saken død i det forsoningsmøtet. Da var det et handshake over bordet mellom de to, forteller nestlederen.

Han understreker nok en gang at det ble tydeliggjort under møtet, at dersom noen av partene mente at noe kriminelt hadde skjedd, så måtte dette anmeldes.

IKKE FORSONET: Mandag leverte bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) inn en anmeldelse av en stortingrepresentant fra samme parti. Hun hevder Frp-toppen har utsatt henne for seksuelle overgrep. Nå bekrefter politisk nestleder i Vest-Agder Frp, Tor Sigbjørn Utsogn, at han var til stede under et forsoningsmøte mellom Helland og stortingspolitikeren i 2010. Foto: Foto: Jarle Martinsen / Fædrelandsvennen
IKKE FORSONET: Mandag leverte bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) inn en anmeldelse av en stortingrepresentant fra samme parti. Hun hevder Frp-toppen har utsatt henne for seksuelle overgrep. Nå bekrefter politisk nestleder i Vest-Agder Frp, Tor Sigbjørn Utsogn, at han var til stede under et forsoningsmøte mellom Helland og stortingspolitikeren i 2010. Foto: Foto: Jarle Martinsen / Fædrelandsvennen Vis mer