Drapet i Københavngata:

Begge hadde tilknytning til hotellet

Den siktede har ennå ikke latt seg avhøre.

FUNNET VED UTGANGEN: Drapsofferet ble funnet livstruende skadd utenfor inngangen til Anker Apartment natt til onsdag, og døde seinere på sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FUNNET VED UTGANGEN: Drapsofferet ble funnet livstruende skadd utenfor inngangen til Anker Apartment natt til onsdag, og døde seinere på sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Politiet har ennå ikke fått den siktede i tale etter knivdrapet på Rodeløkka i Oslo natt til onsdag. Det skaper vansker for politiets etterforskning.

- Det er viktig å få siktede i avhør og høre hans versjon. Offeret er død, og siktede kan bidra til å kaste lys over motivet og forholdet mellom de to, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Pågrepet hjemme

Den siktede mannen i 30-åra ble pågrepet på sin bopel onsdag kveld, etter at en annen mann, også han i 30-åra, ble funnet livstruende skadd utenfor leilighetshotellet Anker Apartment i Københavngata. Den skadde døde på sykehus.

Politiet jobber ut fra teorien at de to mennene hadde en konflikt seg imellom - men ønsker altså svært gjerne at den siktede snart begynner å snakke. Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra forsvarer Jan Kvanvik.

Mens politiet tidligere har avvist at de to mennene hadde tilknytning til Anker Apartment, opplyser Hansen nå at begge hadde forbindelse til stedet, som delvis er studentboliger, delvis leiligheter for kortere eller lengre leieperioder.

- Minst én av dem bodde der, sier hun.

Mange avhørt

Den tekniske delen av etterforskningen er nå ferdigstilt, med blant annet innhenting av videomateriale. Fra før er en rekke vitner avhørt, blant dem andre beboere på Anker Apartment.

- Det er ennå noen avhør som gjenstår. Det dreier seg blant andre om personer som kan si noe om de to, opplyser den fungerende avsnittslederen.

Fredag ble den siktede fengslet for fire uker, med hovedbegrunnelsen at «det er nærliggende fare» for at han vil forspille bevis, dvs. ødelegge spor og blant annet påvirke vitner.

I fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett åpnes det for «andre involverte» i saken, men politiet tror nå at den siktede handlet alene.

- Det er ingen andre mistenkte i saken, sier Hansen.

Den siktede mannen har et langt kriminelt rulleblad. Blant annet ble han i 2004 dømt for å ha kidnappet ei 17 år gammel jente, og har også dommer på seg for vold, ran og narkotikakriminalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer