- Begge har store muskler

George W. Bush fant tre likheter mellom seg selv og Arnold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld møttes den nyvalgte guvernøren i California, Arnold Schwarzenegger, og USAs president George W. Bush ved Riverside i California. De hadde først et halvtimes privat møte i presidentens hotellsuite, før de gikk ut og traff det ventende pressekorpset.

Tonen mellom de to partikollegene var svært god, og George W. Bush benyttet anledningen til å spøke med likhetene mellom ham og skuespilleren.

- Vi har mye til felles. Begge er lykkelig gift, og begge blir beskyldt for ikke å kunne snakke korrekt, sa Bush.

- Vi har faktisk en tredje ting til felles. Store muskler, spøkte Bush, før han skyndte seg å legge til:

- Vel, to av tre er ikke så verst.

Underskudd

Bush og Schwarzenegger har egentlig to andre ting til felles. Begge sliter med enorme budsjettunderskudd. Og begge trenger hjelp fra hverandre. Presidenten tapte det enormt viktige valget i California i 2000 til Al Gore, og han håper på drahjelp fra den østerrikske skuespilleren før neste periode.

Arnold Schwarzenegger er avhengig av mye støtte fra Det hvite hus for å orden på Californias skakkjørte økonomi. Skuespilleren benyttet anledningen til å bygge broer til Washington, framfor å be om konkrete tjenester.

- Jeg gikk ikke til presidenten med en detaljert handleliste. Jeg brukte det første møtet til å bli kjent med ham, og bygge opp gjensidig tillit, sa Schwarzenegger på pressekonferansen.

Terrorangrep

De to politikerne satt i samme limousin da de dro til San Bernardino, der Bush skulle holde tale. Presidenten brukte mye tid på å diskutere langt mer alvorlige ting enn store biceps.

- Siden 11. september 2001 har terrorister tatt liv i Casablanca, Mombasa, Jerusalem, Amman, Riyadh, Bagdad, Karachi, New Delhi, Bali, Jakarta... Også i dag døde amerikanere etter terrorangrep, sa Bush, og viste til angrepet på en amerikansk konvoi ved Gazastripen i går.

- Terroristene utgjør fortsatt en fare. De fortsetter å planlegge angrep mot landet vårt og innbyggerne våre. Amerika må aldri glemme lærdommen fra 11. september.

Etter at TV-kameraene var slått av, og den offisielle seansen var over, overhørte flere journalister en samtale mellom Bush og Schwarzenegger. Da hadde de en vennskapelig diskusjon om hvordan man egentlig uttaler «Cucamonga» i bynavnet «Rancho Cucamongo». Det er uklart hva de ble enige om til slutt.

STORE MUSKLER? George W. Bush.
STORE MUSKLER: Arnold Schwarzenegger.