TVEKAMP: Mandag avgjøres det hvem som blir Senterpartiets 1. nestleder - Ola Borten Moe fra Sør-Trønderlag eller Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet og Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TVEKAMP: Mandag avgjøres det hvem som blir Senterpartiets 1. nestleder - Ola Borten Moe fra Sør-Trønderlag eller Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet og Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Begge leire tror på seier

Og støttespillerne til Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim er uenige om det har vært drevet negativ kampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder av Oslo Sp John Andre Storebø er «kampanjeleder» for Anne Beathe Tvinnereim, som mandag står mot Ola Borten Moe i kampen om nestledervervet i Senterpartiet.

- I min oversikt har Anne Beathe Tvinnereim en marginal ledelse. Veldig mange er usikre på valget sitt. Min forutsigelse er at en del av disse kommer til å lande på Anne Beathe, sier han til Dagbladet.

Samtidig mener Storebø at det er så jevnt mellom de to kandidatene, at den som måtte vinne, ikke kommer til å vinne med mer enn en håndfull stemmer.

LES OGSÅ: Hun er Ola Borten Moes skarpeste konkurrent

Den tidligere Sp-toppen i Nord-Trøndelag og Ola Borten Moes «sjefsteller» Jostein Grande er optimistisk i forkant av mandagens oppgjør.

Borten Moe trenger støtte fra minst 155 delegater på Senterpartiets ekstraordinære landsmøte for å få stemmer nok til å fortsette som partiets nestleder. 

- At Ola ser ut til å ha et forsprang, er det ingen tvil. Nøyaktig hva resultatet blir, om det blir 170, 175 eller 180 delegater som støtter Ola, er selvsagt usikkert. Men det er bedre nå enn for tre uker siden, sier nordtrønderen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Ola Borten Moe satser sin politiske karriere på ett kort

- Folk er forbannet Grande tror overtaket skyldes at «folk begynner se hva dette handler om»:

- Ola Borten Moes egenskaper som nestleder, og hans måte å drive på politikk på, snakker for seg selv. Dessuten tror jeg det å drive negativ kampanje i norsk politikk, blir veldig dårlig mottatt. Folk er forbannet på det negative kjøret mot Ola. Vi er parti med sindige medlemmer og en solid grasrot, der Ola har en solid forankring over hele landet, og folk liker ikke sånt.

Storebø deler ikke oppfatningen om at det er kjørt noen negativ kampanje mot Borten Moe.

- Nei, jeg har ikke sett noen negativ kampanje i noen retning. Det vi gjør, er å dytte Anne Beathe fram. Både i media og på sosiale medier snakker vi om hennes visjoner for partiet. Den grønne politikken, som er fornybar og bærekraftig.

- Ola-leiren driver ikke negativ kampanje - Jeg har sett at enkeltpersoner har uttalt seg negativt om Ola Borten Moe, og at noen har snakket mot hans kandidatur. Det er ingen kampanje mot ham. Men den tidligere konflikten i partiledelsen preger til en viss grad fortsatt nyhetsbildet om Senterpartiet. Når Åslaug Haga har tatt til orde mot ham, antar jeg at det er med bakgrunn i konflikten som har vært i partiledelsen, sier Storebø.

Det er imidlertid rettet sterke anklager mot Ola Borten Moe og hans støttespillere for å ha drevet negativt kampanje.

- De kan hevde så mye de vil, men ingen kan vise til  et eneste eksempel på det. Vi har helt bevisst valgt ikke å drive negativ kampanje. Det er mulig noen tror at noen må stå bak alt det som går galt for dem, men sånn er det altså ikke. Jeg kan betrygge dem: Det vi har gjort, er å snakke for Ola. Så ser vi fram til landsmøtet, slik at vi kan avgjøre dette, sier Grande. 

- Vi er ved godt mot i leiren rundt Ola Borten Moe. Vi gleder oss til landsmøtet, sier han.

- Ikke hans tur Det samme gjør Storebø, som mener Tvinnereim har bred støtte fordi hun har en profil som partiet sårt trenger.

- Hun representerer den grønne poolen i norsk politikk som Senterpartiet ønsker å være i. Hun er fremtidsrettet og karismatisk, og har gjennomslag i byer og tettsteder - blant velgere vi er nødt til å tiltrekke oss i framtida for å vokse og bil store nok.

- Jeg tror de aller fleste er enige om at Ola Borten Moe har en framtid i partiet. Men alle er ikke nødvendigvis enige i at den framtida er nå. Han er ressurssterk, dyktig og kunnskapsrik, og det må vi ta vare på. Men det er Anne Beathes tur nå, sier Storebø.

Som Dagbladet har omtalt tidligere, ønsker flertallet i valgkomiteen å vrake Ola Borten Moe som partiets 1. nestleder til fordel for Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus. Et mindretall - inkludert valgkomiteens leder - vil imidlertid beholde ham.

Etter alle solemerker blir Trygve Slagsvold Vedum partiets nye leder.