Begge med lang UD-fartstid

Per Paust har lang erfaring fra Utenriksdepartementet (UD). Anne Orderud Paust jobbet også mange år i UD, men arbeider nå som sekretær for forsvarsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Paust jobber for tida som prosjektleder i avdelingen for sikkerhetspolitikk og bilaterale forbindelser med tidligere Sovjet-stater.

Han har UDs aspirantkurs og har blant annet arbeidet ved ambassadene i Jakarta og Washington. I perioden 1984- 87 var han pressetalsmann i UD. Han har vært ansatt i presse- og kulturavdelingen og i politisk avdeling.
Også hans kone Anne Orderud Paust har lang fartstid i Utenriksdepartementet. Siden 1989 har hun arbeidet som sekretær hos forsvarsministeren.

- I og med at denne siste episoden skjedde hjemme hos Paust, synes det ikke som om forsvarsministeren, departementet eller forsvarsinstallasjoner er målet, sier pressetalskvinne i Forsvarsdepartementet Kirsti Skjerven.

Ekspedisjonssjef i avdelingen Per Paust arbeider i, Jørg Willy Bronebakk, sier at det er lite sannsynlig at anslagene mot ekteparet Paust er relatert til deres stilling og arbeid i UD.