- Begge motorene skrudde seg bare av

Leter etter svar blant lik og vrakrester i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I hele natt har arbeidet fortsatt på havaristedet der charterflyet med 160 personer styrtet i går natt lokal tid. Redningsmannskapene har funnet ferdskriveren, men leter fortsatt etter taleregistratoren.

- Vi er rystet over tragedien. Det ser ut som om begge motorene bare har skrudd seg av, sier Venezuelas president Hugo Chavez.

Motorarbeid

Amerikanske etterforskere bistår, men foreløpig er ulykka en gåte. De trodde først at drivstoffet måtte ha vært forurenset, men i Panama har de sjekket kilden og utelukket dette.

- Begge motorene ble nylig påsatt utstyr for å begrense lyden, sier Peter Goelz, tidligere sjef ved USAs ved sikkerhetsstyre for transport.

Krasjet på krøtter-farm

West Caribbean Airways har en lang historie bak seg med mekaniske problemer og pengetrøbbel. Tross en rekke dokumenterte sikkerhetsbrudd, avviser flyselskapet slurv. Dagen før ulykkesturen fra Panama til Martinique besto MD-82-flyet sikkerhetssjekken.

Etterforskere gjennomgår nå ulykkesstedet som ligger i vanskelig tilgjengelig skogsterreng ved grensa mellom Colombia og Venezuela. Kroppsdeler, bagasje og vrakrester ligger utover et stort utbrent ranch-område.

Grafikk: ODD ØYSTEN JOHANSEN/DAGBLADET
Grafikk: ODD ØYSTEN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer

- Jeg ble slått av det store antallet ofre og den massive ødeleggelsen, sier redningsarbeider Jose Pena til nyhetsbyrået AP.

Besøkte slektninger

Piloten rapporterte om trøbbel med begge motorene, og ba om å få gå ned fra 10 100 til 4200 høydemeter. Like etter falt flyet med ferieturister med en fart på 2130 meter i minuttet før det smalt i bakken.

Om bord var 152 turister fra den tidligere franske kolonien Martinique som hadde vært på pakketur til Panama. Flere var etterkommere av karibiere som bygde Panamakanalen, og ukesturen var blant annet for å besøke fjerne slektninger. Besetningen på 8 var colombianere.

• Pårørende venter på svar

• Slik var dødsferden

<B>KNUST: Flyet smalt i bakken etter å ha stupt med en hastighet på over 2000 høydemeter i minuttet.
<B>ENORMT ARBEID: Etterforskerne håper at funn på ulykkesstedet kan gi svar på hvorfor passasjerflyet med 160 personer om bord plutselig fikk motorproblemer.
<B>TRAGEDIE: Redningsmannskapene ble rystet over de enorme ødeleggelsene da de endelig ankom havaristedet.
<B>KOM ALDRI HJEM FRA FERIE: Pårørende i Martinique mottok dødsbudskapet på flyplassen.